Niveau nihil jong, nihil!

Het Eiland

Deze webpagina gaat over "Het Eiland", een komische serie die in 2004 voor het eerst werd uitgezonden op Eén. Ze werd geregisseerd door Jan Eelen, die verder ook bekend was van "In De Gloria".

De serie draait rond een groep mensen dat samenwerkt op de administratie van Cynalco Medics, en kent heel wat drama voortgevloeid uit een combinatie van hechte vriendschappen en onverdraagzaamheid. "Het Eiland" won onder andere de prijs van beste vlaamse televisieprogramma van 2004.

Personages

personage acteur
Frankie Loosveld Wim Opbrouck
Michel Drets Dirk Van Dijck
Guido Pallemans Frank Focketyn
Alain Vandam Tom Van Dyck

Deze tabel geeft de vier meest voorkomende personages uit "Het Eiland" weer, met daarbij de naam van de acteur die de rol op zich nam.

Enkele bekende quotes van deze personages zijn:

T-shirt Sammy

Sammy Tanghe is een iets minder voorkomend, maar daarom niet minder belangrijk personage. Hij is een heel apart figuur die bij sommigen heel vreemde gevoelens oproept, maar heeft wel de allerbeste bedoelingen.

De laatste aflevering van de serie draait om een verjaardagsfuif van een collega, waar Sammy uiteraard ook aanwezig is. Speciaal voor deze fuif kocht hij een knalgele T-shirt met daarop de spreuk "Express Yourself", echt iets voor hem aangezien hij zich niets aantrekt van wat de rest over hem denkt.

Bestel hier jouw eigen Express Yourself T-shirt!

Over mij

Hallo, ik ben Brit Seghers, studente Media & Entertainment Business aan de Thomas More hogeschool te Mechelen.

De naam van mijn website is "Niveau Nihil". Ook dit is geïnspireerd op Het Eiland. Het is een van de quotes van Sammy Tanghe: "Niveau nihil jong, nihil!", die hij uitschreeuwt wanneer er weer eens een flauwe mop over hem verteld wordt.

Deze fantastische serie van Jan Eelen is een van de redenen waarom ik nu in de richting MEB zit. Ik zou het namelijk fantastisch vinden om in de toekomst ook aan zulke geweldige dingen te kunnen werken.

Webshop: iBoost

Ik heb ook een webshop waar ik producten verkoop om iPhone's te boosten. Als je deze wil bezoeken klik dan hier

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief

* indicates required